Content & Communication Specialist Benelux

 • Marketing
 • Alkmaar, Nederland

Content & Communication Specialist Benelux

Omschrijving

Ben jij een gepassioneerde Content & Communicatie Specialist en toe aan de tweede stap in je carrière? Vacanceselect is op zoek naar een ambitieuze collega om het Benelux Sales team te versterken.


Functieomschrijving:

Als Content & Communicatie Specialist maak je deel uit van het regionale salesteam voor Nederland en België. Samen met je collega's denk je na over succesvolle campagnes die jullie vervolgens zelf vormgeven, uitvoeren en verbeteren. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van de communicatie op de websites en social media kanalen. Ook werk je samen met onze collega’s van het Franse Hoofdkantoor om de SEO-strategie te implementeren die onze doelgroepen het meest effectief bereikt. Verder ben je verantwoordelijk voor de nieuwsbriefplanning en het aanleveren van de content aan het e-mailmarketing team. Naast deze content activiteiten ga je ook andere commerciële projecten aanpakken, zoals influencer marketing en is er veel ruimte voor eigen ideeën en initiatief.


Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig communicatieplannen voor verschillende kanalen kunt opstellen en uitvoeren. Hierbij kan je ook de hulp inschakelen van de stagiaire die wij vaak hebben, jij mag hem of haar ook begeleiden. Je denkt goed na hoe je de commerciële doelstellingen vertaalt naar succesvolle campagnes en de communicatie die daarbij past. Vacanceselect is een data-gedreven organisatie, dus samen met de Regional Sales Manager kijk je wekelijks naar relevante data en bedenken jullie een strategie en dit te optimaliseren. Goede analytische vaardigheden zijn daarom zeker handig.


Wie zijn wij?

Wij zijn de nummer 1 in de outdoor hospitality industrie. Vacanceselect is de enige onderneming die tegelijkertijd actief is in de drie belangrijkste sectoren van de markt: "Verblijven", "Distributie" en 'Services.'

Vacanceselect heeft accommodaties in 13 landen en bestrijkt 100% van de bronmarkten (Frankrijk en Noord-Europa) en 100% van de receptieve markten (inclusief Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Kroatië). Vacanceselect voorziet in meer dan 75% van de vraag naar overnachtingsmogelijkheden op internet.


Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Samen met het sales team zet je succesvolle commerciële acties op die onze doelgroepen (gezinnen met jonge kinderen die gek zijn op glamping en campings) optimaal bereiken;
 • Je adviseert, implementeert, onderneemt actie en optimaliseert en onderbouwt je acties altijd met analyses;
 • Het verzamelen van de juiste visuals en het schrijven van de teksten voor de nieuwsbrief, websites en sociale kanalen;
 • Het ondersteunen van het SEO team door aansprekende teksten te schrijven of te vertalen;
 • Bepaal een effectieve commerciële strategie voor Social Media en breng deze zelf tot leven;
 • Contacten leggen met BN'ers en influencers om structurele samenwerkingen op te zetten.

Vereisten

Wat vragen we van jou?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau (Bachelor niveau);
 • Ervaring (minimaal 3 jaar) in een soortgelijke functie binnen een B2C organisatie/platform;
 • Ervaring met het opzetten van samenwerkingen met social influencers en/of BN'ers;
 • Ervaring in de toeristische sector is een pré;
 • Proactief, creatief én innovatief met een analytische blik en resultaatgerichte aanpak;
 • SEO vriendelijke content kunnen creëren met de juiste keywords daarin;
 • Ervaring in het werken met Photoshop en enige kennis van HTML;
 • Ervaring met diverse online tools zoals Google Analytics, Facebook Studio en SemRush;
 • Je spreekt en schrijft foutloos Nederlands en bent ook vloeiend in het Engels (Frans is een leuke extra maar geen vereiste);
 • Full time beschikbaar (32 uur in overleg mogelijk).


Wat bieden wij:

Een unieke baan in een bevlogen team en bij een informele organisatie. Je werkt samen met enthousiaste collega’s op ons moderne, in vakantiesfeer ingerichte, kantoor. Waar de anderhalve meter gewaarborgd is en alle Corona maatregelen getroffen zijn. Tevens hebben wij zeer goede secundaire voorwaarden zoals een sportabonnement betaald door Vacanceselect, korting op vakanties, constante en goede opleidingsmogelijkheden en vers fruit op kantoor.

Vanaf de randstad is het filevrij rijden. Je bent in 45 minuten vanuit Amsterdam achter jouw bureau. Ook met het OV is de verbinding goed.


Lijkt dit je leuk?

We hebben heerlijke koffie en thee, dus reageer met jouw CV, voorzien van een korte motivatie en wie weet spreken we elkaar binnenkort. Voor vragen over de vacature kan je contact opnemen met Paul Kager (Regional Sales Manager) p.kager@vacanceselect.com .