Skip to content

Waar het allemaal begon

De geschiedenis van een warm familiebedrijf begint bijna 40 jaar geleden op een kleine camping bij het Gardameer: camping Weekend. Anno nu is Vacanceselect van een familiebedrijf getransformeerd tot een groot internationaal opererende vakantieaanbieder.

Wat gebleven is, is die ‘personal touch.' Het gastheerschap waarmee we onze gasten op die Italiaanse camping toen ook al welkom heetten.

Onze geschiedenis

In de zomer van 1976 heeft Loek van de Loo -oprichter van Vacanceselect, dan zestien jaar - een bijbaantje op een Italiaanse camping. Na die zomer heeft de jonge Loek één grote droom: een eigen camping. Die droom wordt in 1982 werkelijkheid. Loek wordt (mede-)eigenaar van een kleine camping in een olijfboomgaard aan het Italiaanse Gardameer: camping Weekend.

Twee jaar later, in 1984, start Loek van de Loo met het verhuren van vakantie-accommodaties aan het Gardameer. Naast het runnen van de camping begint Loek een boekingskantoor dat snel groeit en zich over heel Italië uitbreidt. In de bijna 40 jaar die volgen neemt de omvang van het bedrijf toe tot één internationaal opererende organisatie. In mei 2018 wordt een overname door het Franse Vacalians gerealiseerd waarna het hele bedrijf verder gaat onder de naam Vacanceselect Group. Dankzij deze nieuwe samenwerking groeit Vacanceselect in een keer uit tot een van de grootste Europese outdoor- en campingorganisaties. Nu bijna 40 jaar na het prille begin hebben we als Vacanceselect meer dan 31.000 accommodaties klaarstaan, op ruim 1.200 topcampings en vakantieparken, in 13 Europese landen. Stuk voor stuk campings en vakantieparken met dezelfde filosofie: gastheerschap.

Onze missie

"We willen dat jullie allemaal een unieke ervaring hebben."

Vacanceselect biedt verblijven aan die aan al uw behoeften en al uw wensen voldoen en geniet van het buitenleven in volledige vrijheid om los te komen van het dagelijks leven.

Ontsnap aan het dagelijkse leven en beleef een onvergetelijk verblijf dat comfort, gezelligheid en natuur combineert.